Vejce v rajčatech

1. září 2011 v 12:08 | Tejke |  Recepty
Lehká, svěží svačinka, která zasytí a má málo kalorií.

Suroviny:
8 velkých rajčat
špetka pepře a soli
3 lžíce olivového oleje
1 hrst lístků bazalky
8 vajec
2 jarní cibulky

Doba přípravy: 40 minut

Příprava:
1. Z rajčat odstraníme stopky. Omyjeme je a osušíme. Vrchní část rajčete odřízneme a vydlabeme dužinu.
2. Připravená rajčata uvnitř opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vnitřek ještě posypeme čerstvě natrhanou bazalkou.
3. Do každého rajčete rozklepneme celé vejce, které také mírně opepříme a osolíme. Zapékací mísu důkladně potřeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněná rajčata.
4. Vložíme jí do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C a přibližně 25 minut zapékáme. Hotová rajčata již na talíři posypeme nasekanou jarní cibulkou. Podáváme s tmavým chlebem, opečeným toastem nebo s jiným pečivem.

Tip:
K přípravě použij i již mírně změklá rajčata. Pro obměnu vajíčka rozšlehej a přidej k nim najemno nakrájenou šunku. Jindy před koncem posypej strouhaným sýrem. Vydlabané vnitřky rajčat přidej do rajčatového salátu.


z Pošli recept, září 2010
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.